Press: Svenska pressreleaser: 7 februari 2008
KMR

CHOCKERANDE UPPGIFTER: PSYKIATRISKA DROGER BAKOM 75 PROCENT AV ALLA KVINNLIGA SJÄLVMORD. SOCIALDEPARTEMENTET OCH SOCIALSTYRELSEN TYSTAR
2008-02-07


kvinna pillerNya data från socialstyrelsen visar att psykiatriska droger ligger bakom 75 procent av ALLA självmord bland kvinnor i åldern 18-84 i Sverige under 2006; antidepressiva medel låg bakom hela 52 procent.

Varken socialministern eller socialstyrelsen vill kommentera dessa chockerande uppgifter. Siffrorna kommer från Socialstyrelsen så dessa kan inte diskuteras eller förnekas. Det är unika siffror som för första gången på en nationell och internationell nivå bevisar det man tidigare anat: att psykiatriska droger inte hjälper, utan i själva verket framkallar självmord.

Av ett totalt antal av 377 kvinnor som begick självmord så hade 281 (75%) hämtat ut ett recept på en psykiatrisk drog inom 180 dagar före självmordet. Det är skribenten Janne Larsson som tagit fram dessa siffror i dokument från Socialstyrelsen.

Kvinnorna sökte hjälp hos psykiatrin - och fick en psykiatrisk drog som förvrider sinnet på dem till den grad att de väljer självmord som enda utväg. Dessa droger har hyllats i långt över ett decennium som undermedel för depressioner av (betalda) psykiatriker och läkemedelsbolag. Nu visar de sig i själva verket framkalla självmord - det står till och med i biverkningslistan!!

I en tidigare genomgång av runt 350 självmordsfall, män och kvinnor, för 2006 som rapporterats per Lex Maria inom den psykiatriska vården, fann Janne Larsson att långt över 80 procent av fallen fick patienterna behandling med psykiatriska droger.

Nu är detta i och för sig inget nytt att psykiatriska droger är självmordsframkallande. Det har varit känt lika länge som drogerna funnits på marknaden - till och med längre. Det fanns uppgifter om minst 17 självmord kopplade till det första antidepressiva medlet - redan innan det registrerades. Men detta tystades ner av läkemedelsbolaget ifråga. KMR rapporterade det dock till Läkemedelsverket i Sverige - som lämnade det utan åtgärder. Det verkligt intressanta är väl varför alla från regeringsnivå till socialstyrelsen vill tysta ner det. Är det politik i psykiatrin?

Vår mest kände rättspsykiatriker, Anders Forsman, fick pengar av samma läkemedelsbolags förre VD för att agera som "smörjmedel" i processen för att registrera medlet i Sverige i slutet av 1980-talet. KMR anmälde honom till överåklagaren. Se:
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=720192
Idag har Forsman avancerat till vetenskapligt råd inom Socialstyrelsen. När KMR skriver till Socialstyrelsen och påpekar det absurda i detta, svarar de att de visserligen finner Forsmans beteende "mindre lämpligt" men att de fullt och fast litar på honom. Hade han och andra varit etiskt lämpliga forskare hade de naturligtvis stoppat det här gigantiska experimentet redan från början.  

Det finns skäl till att vi har reglerande myndigheter och undersökningar. Det såg vi under 1950- och 1960-talet, när gravida, oroliga kvinnor gavs en psykiatrisk drog (neurosedyn), som framkallade fostermissbildningar. Men i och med att de nya antidepressiva medlen inte direkt framkallar fysiska synbara skador har man låtit det passera. Det är ju bara själen som blir deformerad.

Men om de medicinska journalisterna på våra tidningar gjort lite research, som Janne Larsson, istället för att publicera de färdigskrivna artiklarna de får från läkemedelsbolagen via PR-bolagen, så kanske vi hade sluppit allt detta lidande. När Expressen, Kvällsposten och City samtidigt på löpsedlarna med krigsrubriker skriker ut att "kvinnor har dold ångest" med tillhörande antidepressiva medel, så skall vi veta att detta är en gratisannons för läkemedelsbolagen. De har levererat den till de "medicinska reportrarna". Vem har hört talas om "dolt benbrott" inom medicinen? Ingen medicinsk reporter värt namnet har läst studierna. En betald psykiatriker står som garant för "äktheten".

Det är dags att städa upp i detta område, som består av rent ut sagt kriminella psykiatriker och läkemedelsbolag. Det är också dags för journalisterna att visa lite integritet.

Övriga referenser:
http://www.transworldnews.com/NewsStory.aspx?id=35693&cat=10
http://www.transworldnews.com/NewsStory.aspx?id=33878&cat=10

 

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.

För mer information gå till KMRs hemsida: www.kmr.nu
För ytterligare information: 08-83 85 18
Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 2
124 21 Bandhagen


  

Copyright © 2008 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.