Press: Svenska pressreleaser: 22 januari 2008
KMR

PSYKIATRISK TÄNDHATT UTLÖSTE EXPLOSIVT DRAMA I RÖDEBY
2008-01-22


Polis, åklagare och media letar efter orsaker till varför en 50-årig man sköt ihjäl en tonåring och skadade en annan i Rödeby förra året. Omständigheterna är många, svåra och tragiska, men den direkta orsaken är inte svår att hitta - skadeverkningarna av de psykmediciner mannen tog samma dag.

Under rättegången berättade 50-åringen att han gick och lade sig klockan halv ett på natten och om psykmedicinen han tog för att "lugna ner sig". En psykmedicin som egentligen är till för schizofreni. "Jag tog en tablett vid elva, senare klunkade jag whisky direkt ur flaskan för att somna ifrån ångesten", berättar 50-åringen.

De piller han tog var Zeldox och Propavan. Zeldox är Pfizers nya neuroleptika: Tittar man på skadeverkningar för dessa medel så hittar man att de kan ORSAKA en extrem inre rastlöshet, en upplevelse av att man "måste krypa ur skinnet" - ett tillstånd som kallas för akatisi. Detta av psykmediciner ORSAKADE tillstånd anses ligga bakom många vansinnesdåd och självmord.

Skadeverkningarna finns bland annat beskrivna av Healy/ Herxheimer i artikeln Antidepressants and Violence:
"Det finns goda bevis för att akatisi kan förstärka psykopatologin i allmänhet och konsensus att det kan sammankopplas med både självmord och våld. Ett samband mellan akatisi och våld, inklusive mord, efter bruk av antipsykotiska medel har tidigare rapporterats."
http://medicine.plosjournals.org/perlserv/?request=get-document&doi=10.1371/journal.pmed.0030372&ct=1

Man fann "våldsamma händelser i överflöd hos både vuxna och barn vid användning av dessa psykiatriska droger. Det är också mycket märkligt att denne man "med ADHD" - får neuroleptika, godkänd för schizofreni. Möjligen har han också fått amfetamin. Lite alkohol till detta och utgången blev som vi sett - explosiv.

Det finns tusentals fall av oprovocerat våld och bisarra övergrepp som utlösts av dessa psykdroger. Så gott som alla psykmediciner har allvarliga skadeverkningar med bland annat aggressioner som följd.
http://www.kmr.nu/artikel_psychiatric_drugs_cause_violence.pdf

• Skolskjutningen i Finland var föranledd av antidepressiva medel och så gott som alla skolskjutningar i USA har begåtts av ungdomar som använt psykiatriska droger. Siffran är nu uppe i 52 döda och ett 90-tal skadade. Ingen var våldsam innan de fick psykdroger.

• 42-åringen som anklagades för att ha planerat att mörda Filippa Reinfeldt släpptes då det kom fram att det var de psykiatriska drogerna som framkallat aggressionerna.

• Tony Widerberg fick nyligen pris som Svensk Hjälte 2007. Han räddade med risk för eget liv en kvinna från att bli ihjälslagen med armeringsjärn av en 54-årig våldsam man som gick på antidepressiva medel.

• En 16-åring i Sävsjö mördade nyligen en 81-åring. Pojken hade fått beteckningen ADHD och med den ADHD-droger.

• En 41-årig man i Östersund dömdes i december för en livsfarlig vansinnesfärd med bil. Det var ren tur att ingen blev dödad. Mannen fick det antidepressiva medlet Remeron och två andra psykiatriska droger. Enligt mannen "skrek det till i huvudet" och "bilen gick av sig själv". Efter det att det antidepressiva medlet tagits bort försvann mannens tillstånd.

• En svensk 18-åring släpptes nyligen efter att ha tagits om hand för ett antal sexuella övergrepp. Han hade redan som 5-åring fått beteckningen ADHD åtföljt av "behandling" med ADHD-droger (amfetamin).

• Sedan har vi vansinneskörningen i Gamla stan, järnspettmannen, samurajmannen, och en lång lista med 30-, 40- och 50-åringar som begått våldsbrott först EFTER kontakt med psykiatrin. Till listan kan läggas Svartenbrandt, Flink i Falun och inte minst Christer Pettersson som mördade en person efter sin första kontakt med psykiatrin, vilket enligt samstämmiga rapporter utlöste våldsbenägenheten, och sedan blev åtalad men frikänd för mordet på Olof Palme.

Det framförs som en anledning till psykiatrins monumentala misslyckande att det saknas pengar. Pengar har hittills inte botat någon och socialminister Göran Hägglund har tidigare helt riktigt aviserat att han inte vill satsa mer pengar i ett system som inte fungerar.

Vi anser att det är psykiatrin som är det grundläggande problemet i samhället. Mentalt friska personer ställer inte till med problem eller våld - och psykiatrin kan bevisligen inte bota mentalt störda eller våldsamma människor.

Tvärtom så frambringar de dem.

 

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.

För mer information gå till KMRs hemsida: www.kmr.nu
För ytterligare information: 08-83 85 18
Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 2
124 21 Bandhagen


  

Copyright © 2008 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.