Press: Svenska pressreleaser: 21 november 2007
KMR

LÄKEMEDELSVERKET - ETT VERK SOM VÄNT SIG MOT FOLKET.
2007-11-21


Läkemedelsverket vill släppa amfetaminet fritt och låta vilken läkare som helst skriva ut amfetamin till små barn såväl som vuxna. En katastrof väntar - av flera skäl.

Läkemedelsverket har aviserat att de vill låta vilken läkare som helst få skriva ut narkotikaklassade medel för ADHD redan efter årsskiftet. Detta trots att både Läkarsällskapet och Folkhälsoinstitutet varnar för åtgärderna och risken med ökat missbruk.

Detta bara några dagar efter att BBC sände ett mycket uppmärksammat program som visade att amfetamin inte hjälper vid ADHD. http://news.bbc.co.uk/1/hi/programmes/panorama/7079233.stm
Tvärtom - istället orsakar det en mängd allvarliga problem, bland annat tillväxtproblem, barnen stannar i växten, förutom en hel uppsjö av andra biverkningar. Läs Daily Mails artikel om "kiddy cokes" extrema biverkningar:
http://www.dailymail.co.uk/pages/live/articles/news/news.html?in_article_id=494862&in_page_id=1770

Uppgifterna kommer från världens största, senaste långtidsstudie av ADHD. Effekten från amfetamin varar bara ett tag, sedan är smekmånaden med drogeffekten över, och då kommer problemen. "Det finns inga indikationer på att medicinering är bättre än ingenting i längden," sade professor Willhelm Pelham vid University of Buffalo som var en av huvudforskarna i undersökningen. Skolresultaten blev inte bättre. Det fanns inga positiva effekter i längden - inga alls. Pelham erkände att psykiatrikerna i undersökningen tidigare överdrivit effekterna av amfetamin. De ljög helt enkelt. Detsamma gäller våra svenska amfetaminförespråkare, med Christopher Gillberg och Björn Kadesjö i spetsen.

I USA finns det 51 bekräftade dödsfall av barn från amfetamin, i England 11, men siffran är förmodligen tio gånger högre. Siffran 400 dödsfall av barn har cirkulerat sedan 10 år. Dödsfallen har registrerats som "hjärtfel" medan barnen i själva verket dog av amfetaminet.

Det finns också ett annat problem, som även läkarkåren uppmärksammat. Vi har närmare 300 kända läkare i Sverige som skriver ut hur mycket som helst till vem som helst av vad som helst. De får ofta betalt av missbrukarna för varje recept. Socialstyrelsen kan inte stoppa dem. De har fått agera fritt i alla tider, enbart ett fåtal har fått legitimationen indragen, och det har aldrig utdömts några fängelsestraff eller ens böter.

Under 1960-talet släppte Medicinalverket (numera Läkemedelsverket) loss amfetaminet och lät psykiatriker skriva ut hur mycket amfetamin som helst till missbrukare. Missbrukarna åkte taxi fram och tillbaka till mottagningarna - för att sedan sälja drogerna på Sergels Torg. 4,5 miljoner amfetamindoser skrevs ut. Experimentet lade en jordbävningssäker grund till Sveriges senare missbruksproblem. När uppmärksamheten runt de åtföljande dödsfallen blev för stor var man tvungen att sluta. Men då var det för sent. Nu gör samma verk ett nytt  försök i hopp om att detta skall vara glömt.

Det amfetamin som ADHD-barnen får, är mycket eftertraktat av missbrukarna. Det är 100 procent rent, läkemedelstillverkat amfetamin. Inte det hemkokta, utblandade de köper på gatan. Vem som helst som tar 10 mg av detta får en rejäl kick. Barnen får upp till 60 mg per dag. Skulle en vanlig människa ta den dosen med en gång skulle hon vara vaken hela natten för att därefter braka ihop med en rejäl ångestfylld "baksmälla". Det är verkligen inte "små doser" det handlar om som de betalda psykiatrikerna och "patientföreningen" Attention hävdar.

Att därför i princip "legalisera" amfetaminet kommer att orsaka förödande konsekvenser.
- Läkemedelsverket har förmodligen blivit Sveriges farligaste instans; professor Beerman, som ligger bakom detta, en av Sveriges farligaste människor, säger Peter Anstrin, journalist på KMR.

Det är nämligen inte första gången Beerman försvarar destruktiva droger. När resten av Sveriges befolkning och myndigheter ville stoppa våldsdrogen Rohypnol i början av år 2001 var det Beerman som satte käppar i hjulet med orden: "vi kan inte undvara Rohypnol". USA:s finansminister hade då tidigare offentligt förklara Rohypnol vara "ett hot mot den nationella säkerheten". Tusentals fall av våldtäkter och annat våld hade då uppdagats i samband med Rohypnol. Mellan 1993 och 1996 fanns 2400 officiella brottsmål sammankopplade med Rohypnol.. Anna Lindhs mördare använde Rohypnol. Men Beerman försvarade Rohypnol febrilt.

Beerman är också en av de främste förespråkarna för amfetaminbehandling. Han är även den som försvarat de självmordsframkallande SSRI-medlen. Detta trots att KMR försåg Läkemedelsverket med en mängd dokumentation om dess vålds- och självmordsframkallande egenskaper - redan 1990.

Beerman har heller inget gjort något för att stoppa de nya neuroleptika som orsakat tiotusentals dödsfall runt om i världen och där de producerande läkemedelsbolagen i USA fått betala mångmiljardbelopp i skadestånd.
Han ligger bakom de kraftiga restriktionerna för utskrivande av det naturliga sömnhormonet melatonin, som säljs som kosttillskott i andra länder istället för beroendeframkallande sömnmedel. De enda som får det i Sverige är ADHD-barn som inte kan sova på grund av amfetaminet.

Vem är det han försvarar och hjälper egentligen? Allmänheten eller Big Pharma? Detta måste undersökas.

Läkemedelsverket har som uppgift att skydda allmänheten mot skadliga droger och mediciner. På myndighetens hemsida kunde man i början av förra året läsa: "Läkemedelsverket är till för patienternas och allmänhetens säkerhet. Målet med vår verksamhet är att den som använder ett läkemedel ska känna sig trygg i att läkemedlet är säkert och effektivt, att det är av hög kvalitet och att det ger minsta möjliga biverkningar."

Efter att Läkemedelsverket bröts loss från Socialstyrelsen i början på 1990-talet och blev självständigt, läs privatägt, där läkemedelsbolagen idag betalar 99,9 procent av verkets alla utgifter och löner, har det vänt sig mot folket.

Det är dags att politikerna tar ansvar för detta verk, rensar ut femtekolonnarna, styr upp det längs det ursprungliga syftet och återigen gör det till ett statligt oberoende verk som skall skydda allmänheten - inte läkemedelsbolagen.

 

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.

För mer information gå till KMRs hemsida: www.kmr.nu
För ytterligare information: 08-83 85 18
Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 2
124 21 Bandhagen


  

Copyright © 2007 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.