Press: Svenska pressreleaser: 23 april 2007
KMR

SKOLMASSAKERN PÅ VIRGINIA TECH - CHO SEUNG-HUI ÄR ENLIGT RAPPORTER YTTERLIGARE EN I RADEN SOM BEGÅTT VANSINNESDÅD UNDER INVERKAN AV PSYKIATRISKA DROGER
2007-04-23


Enligt nyhetsrapporter har även Cho Seung-Hui, ansvarig för vansinnesdådet vid universitetet Virginia Tech, tagit psykiatriska droger. I hans fall antidepressiva medel - som enligt officiella varningar från läkemedelsmyndigheter kan skapa självmordsbeteende, mani, psykos, hallucinationer, fientlighet, aggression och våldsbeteende.

Om Cho Seung-Huis bruk av antidepressiva medel kan bekräftas skulle det totala antalet dödade vid skolmassakrer, där förövarna begått dåden under inverkan av psykiatriska droger, enbart i USA uppgå till 61 dödade och 77 sårade. De tidigare förövarna har tagit någon form av psykofarmaka. Detta är den gemensamma faktorn. Inte TV, datorspel, kläder, vapen eller vad de åt till frukost.

Att dessa medel kan framkalla våld är numera helt klarlagt. Flera undersökningar bevisar detta. En studie som släpptes i september 2006 visar att psykiatriska droger skapar våldsmän av annars helt friska, ej våldsbenägna människor. Studien som publicerades i tidskriften Public Library of Science Medicine visade att de antidepressiva SSRI-medlen markant ökade risken för kraftigt våld. Ett team av forskare vid Cardiff University hade utfört forskning på länken mellan SSRI och våldsamt beteende. Forskningsledaren, David Healy, sade: "Vi har säkra bevis för att drogerna kan göra människor våldsamma och man måste dra slutsatsen utifrån detta att det kommer fler våldsepisoder."

Men det är inte bara antidepressiva medel som framkallar våld, även de "populära" ADHD-medlen gör det, och FDA har krävt att detta skall stå i produktbeskrivningen för alla dessa ADHD-droger.

Redan 2002 redovisade FOX National News i ett program länken mellan våld och psykiatriska droger "School Shooting and Antidepressants, Fox News"
http://www.youtube.com/watch?v=S6aPmhb7cIk

En undersökning av KMR i USA (CCHR) visar att majoriteten av tonåringarna bakom alla skolmassakrer sedan 1997 hade använt psykiatriska droger och varit i kontakt med psykiatriker innan. I de fall där man hade tillgång till journaler etc., så hade minst åtta av ungdomarna ansvariga för skolmassakrer fått psykiatriska droger; i resterande fall var uppgifterna från journalerna inte tillgängliga för allmänheten, men det finns mycket goda grunder att tro att även dessa personer fått psykofarmaka.

• Skolmassakern i Bailey, Colorado den 28 september 2006 utfördes av Duane Morrison 53, som sköt och dödade en flicka och våldförde sig på sex andra. Antidepressiva medel hittades i hans bil.

• Den 16-årige Jeff Weise dödade nio personer och sig själv vid indianreservatet Red Lake, mars 2005. Han fick det antidepressiva medlet Prozac och hade varit i kontakt med psykiatriker i över ett år innan skolskjutningen.

• Den 16-årige Cory Baardsgaard tog den 10 april 2001 ett gevär till sin skola i delstaten Washington och höll 23 klasskamrater och en lärare som gisslan. Han fick höga doser av det antidepressiva medlet Efexor.
Cory berättar själv i långfilmen The Drugging of our Children.

• Den 18-årige Jason Hoffman öppnade eld på sin skola i Kalifornien den 22 mars 2001 och sårade fem personer. Han tog två antidepressiva medel, Efexor och Celexa.

• Den 14-åriga Elizabeth Bush fick det antidepressiva medlet Prozac när hon sköt mot kamrater på sin skola i Williamsport i delstaten Pennsylvania den 7 mars 2000 och sårade en person.

• Den 20 maj 1999 öppnade den 15-årige T J Soloman, eld vid Heritage High School i Georgia och skadade sex klasskamrater. Han behandlades med en blandning av antidepressiva medel.

• Tonåringarna Eric Harris och Dylan Klebolds vilda skjutande vid Columbine High School i Littleton, Colorado, i april år 1999, dödade tolv elever och en lärare; 23 andra skadades innan de två pojkarna sköt sig själva. Rättsläkaren bekräftade att Harris hade tagit ett antidepressivt medel; Klebolds obduktionsrapport offentliggjordes aldrig.

• Den 16 april 1999 avfyrade den 15-årige Shawn Cooper från Notus, Idaho två skottserier som med en hårsmån missade elever och skolpersonal. Han fick en blandning av antidepressiva medel.

• Den 21 maj 1998 sköt den 14-årige Kip Kinkel sina föräldrar och fortsatte sedan att skjuta vilt vid sin skola i Springfield, Oregon, varvid två personer dödades och 22 skadades. Han hade fått Prozac.

De senaste händelserna och många varningarna om att de antidepressiva SSRI-medlen framkallar självmord och våld visar det som KMR fört fram sedan dessa medel registrerades: Psykiatriska droger är orsaken till det ökade sanslösa våldet i samhället. Redan år 1991 fäste KMR det amerikanska läkemedelsverkets (FDAs) uppmärksamhet på de allvarliga riskerna för självmord och våldsbeteende förknippade med antidepressiva medel. Se filmen från hearingen.

Det tog 13 år innan det amerikanska läkemedelsverket officiellt gick med på det som KMR lade fram bevis om redan år 1991.

Trots det ovanstående fortsätter psykiatriker att ljuga om psykofarmakans effekter - allt för att skydda läkemedelsindustrins profiter. I USA såväl som i Sverige slåss man för obligatoriska psykiatriska massundersökningar av skolbarn, mer antidepressiva medel och ADHD-droger till barn - allt under slagordet: Det är viktigt med tidig upptäckt och behandling av barnens psykiska ohälsa. I själva verket är det fortsatta gigantiska vinster för läkemedelsindustrin som man slåss för.

Det är dags att inse att psykiatrins diagnoser och droger inte är lösningen på något ungdomsproblem - de orsakar och förvärrar problemen.

 

För mer information kontakta KMR på tel. 08-83 8518

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMRs hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 2, 124 21 Bandhagen


  

Copyright © 2007 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.