Press: Svenska pressreleaser: 2 november 2006
KMR
Kommittén för Mänskliga Rättigheter bildar lokalavdelning i Malmö
2006-11-02

 

Kommittén för Mänskliga Rättigheter (KMR) bildar lokalavdelning i Malmö. KMR finns tidigare i Stockholm och Göteborg. Arbetet i KMR grundar sig på FN:s deklaration om mänskliga rättigheter, som svenska regeringen har undertecknat. Den svenska psykiatrins metoder strider nästan fullständigt mot de mänskliga rättigheterna. Anna Jonsson, nybliven ordförande i Malmö säger: ”Mitt mål är en mentalvård som uteslutande använder humana metoder, utan psykofarmaka, elchocker, omotiverade frihetsberövanden mm, allt i syfte att verkligen kunna hjälpa människor att må bra!”
 
Varningstexter som förs in på psykiatriska preparat i allt större utsträckning av såväl svenska, europeiska och amerikanska myndigheter vittnar om en ökad medvetenhet om preparatens förödande biverkningar. Våldet i skolor i USA är några av de mest tydliga exemplen.

KMR i Sverige har samlat på sig ett stort antal berättelser från personer som är drabbade av mentalvårdens metoder. Det kan t.ex. börja med ”ADHD” och sluta med tvångsintagning – en återvändsgränd som är oåterkallelig och man är avstängd från samhället resten av sitt liv, bara för att man hade problem i skolan!
Det är KMRs förhoppning att alla krafter samlas för en mentalvård som verkligen hjälper individen och uppfyller de rättigheter som alla har!

 

För mer information kontakta
Ordförande Anna Jonsson
malmo@kmr.nu
www.kmr.nu


 

 

Copyright © 2006 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.