Press: Svenska pressreleaser: 3 oktober 2006
KMR

PSYKIATRISKA DROGER BAKOM SKOLMASSAKRER I USA

2006-10-03 15:57

Kmr_loggo_large

Sammanlagt 29 människor har dödats och 62 skadats under skolmassakrer i USA. Senaste veckan har tre nya skolmassakrer ägt rum. Bakom denna våg av dödsskjutningar finns en trovärdig gemensam nämnare. Så gott som alla förövarna hade tagit någon form av psykiatrisk drog. Detta är den gemensamma faktorn. Inte TV, datorspel, kläder, vapen eller vad de åt till frukost.

Vid en av de senaste skolskjutningarna förra veckan som skedde en timmes körning från massakern i Columbine år 1999 fann man nyligen ut att mannen använt antidepressiva medel. Man har inte hunnit undersöka de övriga två, men troligen har även de använt psykdroger.

Att dessa medel kan framkalla våld är nu helt klarlagt. Flera undersökningar visar på detta. En studie som släpptes den 18 september 2006 visar att psykiatriska droger skapar våldsmän av annars helt friska, ej våldsbenägna människor. Studien som publicerades i tidskriften Scientific American visade att de antidepressiva SSRI-medlen markant ökade risken för kraftigt våld. Ett team av forskare vid Cardiff University hade utfört forskning på länken mellan SSRI och våldsamt beteende. Forskningsledaren, David Healy, sade: ”Vi har säkra bevis för att drogerna kan göra människor våldsamma och man måste dra slutsatsen utifrån detta att det kommer fler våldsepisoder.”
Men det är inte bara antidepressiva medel som framkallar våld, även de ”populära” ADHD-drogerna, gör det, och FDA har nyligen krävt att detta skall stå på etiketten på dessa alla ADHD-droger.

Bland de många våldsbrott som begåtts av barn och ungdomar på psykofarmaka på senare år kan nämnas några av de mest uppmärksammade:
• Skolskjutningen i Montreal 14 september 2006 där en kvinna dödades och 19 sårades var orsakad av en man som gick på ”psykiatriska droger för depressioner”.
• Tonåringarna Eric Harris och Dylan Klebolds vilda skjutande vid Columbine High School i Littleton, Colorado, år1999, dödade tolv elever och en lärare, 23 andra skadades innan de två pojkarna sköt sig själva. Eric Harris hade tagit Luvox, ett antidepressivt medel med biverkningar såsom mani, retlighet, aggressivitet och fientlighet. En läkare vittnade om att mani kan skapa ”bisarra, storslagna, högt utvecklade destruktiva planer, inklusive planer på massmord.”
• 20 maj 1999 öppnade T J Soloman, en femtonåring vid Heritage High School i Georgia som behandlades med Ritalina, eld och skadade sex klasskamrater.
•19 april 1999 avfyrade den femtonårige Shawn Cooper från Notus, Idaho två skottserier som med en hårsmån missade elever och skolpersonal. Han gick på Ritalina.
• 21 maj 1998 sköt den fjortonårige Kip Kinkel sina föräldrar och fortsatte sedan att skjuta vilt vid sin skola i Springfield, Oregon, varvid två personer dödades och 22 skadades. Han gick på både Prozac och Ritalina.
• Jeff Weise, som dödade nio personer och sig själv vid indianreservatet Red Lake, mars 2005, hade använt antidepressiva medel och varit i kontakt med psykiatriker över ett år innan skolskjutningen. I en hemsida på internet skrev han: ”På anti-depressiva. Besökt en terapeut… jag har ett par nya skärsår på handlederna som kommer att bilda ett par underbara ärr om ett tag.”
I likhet med övriga självmordsbenägna, maniska och psykotiska ungdomar bakom de andra skolskjutningarna i USA uppträdde han kallblodigt och i frånvaro av total medkänsla. Weise log t o m när han sköt.
Psykiatriska droger, och i synnerhet SSRI-medlen, de s.k. ”lyckopillren”, framkallar just detta makabra sinnestillstånd.

En undersökning av KMR i USA (CCHR) visar att majoriteten av tonåringarna bakom alla skolskjutningar sedan 1997 hade använt psykiatriska droger och varit i kontakt med psykiatriker innan. Av alla de fall man hade tillgång till journaler etc., så hade ungdomarna fått psykdroger; i resterande fall var uppgifterna från journalerna inte tillgängliga för allmänheten, men det finns mycket goda grunder att misstänka att även de fått psykdroger. http://cchr.org/index.cfm/6979

Lisa Marie Presley, som är KMR:s taleskvinna för barns rättigheter, har under ett långt tal vittnat i amerikanska kongressen om hur nerdrogningen av barn skapar våldsbenägna ungdomar (26 sept 2002) . Hon krävde: ”Det legala nerdrogandet av miljontals barn med personlighetsförändrande och våldsframkallande droger måste upphöra.” Lisa Marie har tillsammans med bl a Juliette Lewis, Pricilla Presley, Kelly Preston, Anne Archer och Kirstie Alley demonstrerat tillsammans med KMR mot nerdrogningen av barn.

Redan 2002 redovisade FOX National News i ett program om länken mellan våld och psykiatriska droger att det i 7 av 12 skolskjutningar förekom psykdroger, främst antidepressiva, ibland tillsammans med amfetamin. Washingtons Posts specialtidning Insight skrev redan 2002 om den självklara kopplingen: ”Vi har en mardröm framför oss med de här [psykiatriska] drogerna. Vi har unga människor som är som tidsinställda bomber som tickar i skolorna.”

De senaste många varningarna om att de antidepressiva SSRI-medlen framkallar självmord och våldstendenser visar det som KMR varnat för sedan dessa medel registrerades: Psykiatriska droger är orsaken till det ökade sanslösa våldet i samhället.

I USA har man nu så kallade ”Black Box varning” (den allvarligaste varningen) på etiketterna på så gott som alla antidepressiva medel och ADHD-droger. Den finns en mycket bestämd anledning till detta: biverkningarna är nämligen, aggressioner, självmordstendenser, maniskt beteende och psykos.

Det är dags att inse att psykiatrins droger inte är lösningen på något ungdomsproblem, utan i själva verket orsaken till problemen.


Bilder kan begäras:
BILD 1 Kirstie Ally demonstrerar
BILD 2 Lisa Marie Presley och Juliette Lewis demonstrerar med KMR i USA
BILD 3 Lisa Marie Presley vittnar i kongressen
BILD 4 Lisa Marie Presley vittnar i kongressen

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.

För mer information gå till KMRs hemsida: www.kmr.nu
För ytterligare information: 08-83 85 18
Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 2, 124 21 Bandhagen

 

Copyright © 2006 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.