Press: Svenska pressreleaser: 27 juni 2006
KMR

 

PENGARNA, PATIENTERNA ELLER PSYKIATRIKERNA - VAD ÄR ORSAKEN TILL VANSINNESDÅDEN?
2006-06-27 08:24

logo
Flera undersökningar visar att psykiatrin inte kan bota psykiskt störda människor – att de faktiskt har nollresultat. Patienterna släpps ut på gatorna utan att ha fått någon hjälp – fast nu djupt nerdrogade med psykiatriska droger. En svensk undersökning visar att allmänheten är mer rädd för psykiskt störda människor på gatorna än för terrorhot.

Så har det skett igen. En 62–årig kvinna knivhöggs till döds av en orehabiliterad, utsläppt mentalpatient. Även hennes man knivhöggs under tumultet. En av KMR:s styrelseledamöter är bekant med den 63-årige mannen sedan 15 år tillbaka.
– Vi blev svårt tagna på jobbet. Han skulle just slå sig till ro inför pensionen med sin fru på Öland när detta hände. Han är i svårt chocktillstånd just nu.

Senaste åren har en uppsjö av 33-åringar, 25-åringar, 26-åringar och 32-åringar etc. begått vansinnesdåd. Tragedierna får långt större dimensioner när man blir personligt involverad. Och allt fler drabbas. I de flesta länder har statistiken för sanslöst våld ökat drastiskt sedan 1950-talet då psykiatrins tunga droger introducerades. I USA fick FBI t.ex. prioritera vansinnesdåden år 1989 då ökningen blivit så stor.

KMR i USA gjorde i slutet av 1980-talet en uppmärksammad internationell undersökning på slumpvist utvalda våldsdåd under en 13-årsperiod. 255 personer undersöktes. Alla hade fått psykiatrisk behandling. 76 procent av dessa 255, alltså 194 personer, hade ingen som helst våldshistoria före den psykiatriska behandlingen. Resultatet av den psykiatriska vården var skrämmande: 780 oskyldiga offer blev utsatta för 410 mord, 47 sexövergrepp, 218 blev skjutna, knivhuggna eller fick annan skada. 60 blev utsatta för rån eller kidnappning och 45 begick självmord. Undersökningen fick stor uppmärksamhet i media i USA och även i FN där den presenterades. Flera senare svenska undersökningar inom rättspsykiatrin bekräftar dessa siffror.

Bakom vågen av dödsskjutningar i skolorna i USA i slutet på 1990-talet, som uppmärksammats över hela världen, ligger det psykiatriska droger eller psykiatrisk behandling. Så gott som alla förövarna hade tagit någon form av psykiatrisk drog innan de begick vansinnesdåden.

I Sverige har vi allt från massmördaren Thomas Quick till Juha Valjakkala, från Mattias Flink till Tommy Zethraeus. Vi har även Lasermannen, Christer Pettersson och Svartenbrandt. Alla fick psykiatriska droger. Och även om Christer Pettersson frikändes från Palmemordet så hade han mördat förut. Enligt samstämmiga rapporter har dessa människor blivit extremt våldsbenägna först efter den psykiatriska behandlingen.

Vi får ofta läsa i svenska tidningar att förövarna hade besökt psykiatrin innan dådet ”men inte fått tillräckligt med hjälp” - och sedan samstämmigt: ”psykiatrin har inte tillräckligt med resurser för att hjälpa”. Men är det verkligen så? Handlar det verkligen om pengar och inte om resultat?

Landstingets revisorsordförande i Östersund, Nils Gunnar Molin, är bekymrad över psykiatrins resultat och sade i en intervju i Länstidningen (06-06-15).
– Efter alla år inom landstinget är psykiatrin för mig en stor gåta. Ingen vet egentligen vad som är problemet.

KMR, som har följt psykiatrin sedan 1972, anser att det är de psykiatriska behandlingsmetoderna som är själva problemet. Vi vet genom ett flertal undersökningar att psykiatrin har lika med noll resultat. De kan helt enkelt inte bota mentala störningar. Ju förr vi inser det, desto snabbare kan vi lösa problemet. Varför kasta bort pengar på något som absolut inte fungerar?
Krisberedskapsmyndigheten gjorde en undersökning för några år sedan som visade att svenska folket var mer rädda för psykpatienter på gatan än för terrorhot. Anders Miltons lösning att ge mer pengar till psykiatrin riskerar därför bara att leda till att ”terrorn” mot allmänheten blir värre.

Psykiatrin kan inte bota psykiskt störda och har aldrig kunnat det. De bara drogar ner patienterna – och symtomen – och släpper ut dem i samhället. Där exploderar de. Dåden är ofta bisarra och oförståeliga - om man inte inser hur de psykiatriska drogerna fungerar. De är nämligen designade för att manipulera psyket! Detta är det enda de är till för - en kemisk förvrängning av det mentala tillståndet. Det uttalade syftet för vissa av psykiatrins droger har faktiskt från början varit ”maximal beteendestörning”.

Orsaken till vansinnesdåden är i första hand de psykiatriska drogerna. Psykiatrins behandlingsmetod består i första hand av droger. Att ge psykiatrin ”mer resurser” blir därför som att hälla bensin på elden.

Med anledning av ovanstående fakta kräver KMR därför att ansvariga myndigheter, från socialminister och psykiatrisamordnare till Läkemedelsverkets GD, börjar ta de psykiatriska drogernas biverkningar på allvar så att svenska folket kan känna sig trygga på gatan. Detta skulle även leda till att man tvingas hitta fungerande lösningar och hjälp för människor som mår psykiskt dåligt.

För mer information kontakta KMR på tel. 08-83 8518

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.

För mer information gå till KMRs hemsida: www.kmr.nu
För ytterligare information: 08-83 85 18
Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 2, 124 21 Bandhagen


Copyright © 2006 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.